Record de gravide în București


Inevitabil, urmează știrile despre „recordul de MILF-uri din București” peste câteva luni.

Cică dna Firea ar fi zis că e record de gravide prin București. Ea judeca asta prin prisma numărului de aplicante pentru voucherele „Materna”, niște cupoane valorice utile în a mai acoperi din costurile ridicate ale urmăririi sarcinii și, ulterior, a „livrării artefactului final”, recte sugarul. Lăsând la o parte toată tevatura de campanie și cum fiecare primar vrea să pară că a avut super-realizări pe parcursul mandatului, n-ai cum să nu te gândești că o bună parte din cele ce-au aplicat pentru aceste subvenții sunt, probabil, țigănci (nu, nu fug de cuvântul țigan). Nu neapărat că n-au bani, dar nu le strică niște bani de la stat, căci au oricum exercițiu în domeniul ăsta. Câte alocații, ajutoare și subvenții se dau către familiile de țigani din toată țara ce merg să-și ridice respectivele drepturi folosind SUV-uri de zeci de mii de euro.

Dar, era de așteptat. Etnia asta, la fel ca multe alte categorii sociale din România, face parte dintr-o mare masă de manevră electorală. Vrei să câștigi alegeri prin București? Dă gratuități pentru mame și ajutoare pentru copii, că se umple Ferentariul de plozi numai ca să iasă cum trebuie „absorbția fondurilor”.

Unde-i nenea Gelu Duminică? Nu de alta, dar aș dori să-mi țină ceva morală cum că sunt un păcătos de român asupritor care dețin sclavi și privilegii necuvenite (deși sunt destul de măsliniu și brunet, dar să zicem) iar reacția mea este doar ură și discriminare la adresa unor cetățeni defavorizați. Ok, defavorizați sunt destui, indiferent de etnie, că nu aici e problema la noi. Dar ce te faci când te duci pe la ăștia și le oferi școală sau muncă? Păi, te fură, te trag în piept iar dacă îi prinzi cu „șpârla”, se lasă cu amenințări la adresa familiei. Dar poate domnul Gelu Duminică nu știe multe despre oamenii ăștia care, pe nedrept, fac necinste unei etnii.

Revenind: da, record de gravide (habar nu am dacă e adevărat, căci e posibil să mai fi fost recorduri ceva mai mari în trecut). Dar a fost și pandemie, iar statul acasă combinat cu stresul și disponibilitatea suplimentară a partenerei de viață duce la interacțiuni mai frecvente :).