Enrique Rodriguez - Lo Que Es

N-am fost hotărât cu ce să încep seria asta de „mini-recenzii” muzicale, am cam oscilat până în ultimul moment. Dar am ales să zic două vorbe despre un tânăr multi-instrumentist din Chile, al cărui debut l-am ascultat pe un mediu despre care mulți au uitat și pe care mai toată lumea-l consideră mort (și eu-l credeam la fel): caseta audio.

Enrique Rodriguez a pus cap la cap un EP în care își demonstrează abilitățile pe mai multe instrumente (inclusiv tobe), dar cel mai plăcut surprinde prin compoziția bine pusă la punct.
Prima piesă este o bună introducere în universul acestui tânar chilean. Începe cu o secvență de pian decupată din lumea jazz-ului, iar continuarea surprinde plăcut prin ruperi de ritm foarte frumos plasate și prezența elementelor bossa-nova (care pot fi găsite mai peste tot, de altfel).
Pe tot parcursul EP-ului, ritmica mi-a atras atenția, la fel de mult precum secvențele de pian (foarte bine executate) și chitara din câteva piese (care este a lui Enrique Paredes Bassi). Rodriguez folosește și instrumente de suflat (printre care muzicuța și fluierul sud-american), dar o face foarte subtil, cât să completeze tabloul în anumite momente.
Am ascultat de câteva ori „Lo Que Es”, în diferite momente, dar senzațiile și stările de-o plăcută (și chiar romantică, dar nu în sensul siropos al cuvântului) melancolie au rămas o constantă.
Nu pot decât să recomand, chiar și pentru muzică de fundal („pentru taifas”), deși găsesc că este foarte potrivit de ascultat pe îndelete.